Endava Menubuhkan Pusat Operasi Penghantaran Pertama Di Asia

Mengikut laporan TheStar.Com, syarikat Endava penyedia global terkemuka bagi pecutan digital, pembangunan yang selari dengan kemajuan ekonomi dan perkhidmatan automasi pintar, telah mengumumkan pengembangan jejak operasi penghantarannya di sini iaitu di Malaysia.

Endava Malaysia ialah pusat operasi penghantaran pertama syarikat di Asia Tenggara dan hab untuk pengembangan masa depan di rantau ini.

Strateginya adalah untuk menjadi pemain utama dalam menyediakan teknologi kepada organisasi dalam sektor perdagangan, perlombongan dan logistik, pembayaran dan insurans di Malaysia.

“Kematangan Malaysia sebagai pasaran teknologi maklumat (IT) menjadikannya lokasi yang ideal untuk menubuhkan operasi penghantaran pertama kami di Asia Tenggara. Kami teruja untuk membawa kepakaran kami dalam membina platform digital kepada pelanggan kami di sini untuk membangunkan sistem yang lebih cekap dan memacu selari dengan pertumbuhan ekonomi dunia.

“Memandangkan lebih banyak syarikat di sini melihat kepada teknologi untuk memacu pertumbuhan dan kekal berdaya saing dalam pasaran global, kami komited untuk membantu organisasi dengan sokongan teknikal yang berkaitan untuk berjaya,” kata Radu Lazar, pengurus wilayah di Endava.

Ia merancang untuk memanfaatkan pakar kanan dan berkemahiran tinggi negara dalam kedua-dua teknologi tradisional dan khusus. Selain merekrut bakat IT yang mapan, Endava juga akan mengadakan program junior dengan universiti tempatan sebagai sebahagian daripada strategi jangka panjangnya. Ia akan memberi peluang kepada golongan muda untuk memulakan kerjaya mereka melalui program latihan dan siswazah.

Dengan kadar rujukan pekerja global sebanyak 30%, ia menyediakan peluang untuk membangunkan laluan kerjaya, teknologi dan kemahiran kepimpinan yang dicari.

Muhammad Azmi Zulkifli, Ketua Pegawai Eksekutif InvestKL berkata, “Kehadiran Endava berada pada kedudukan yang baik untuk menyokong perniagaan di sini untuk mempercepatkan teknologi dan kemajuan digital mereka, merapatkan jurang di rantau ini supaya Malaysia kekal berdaya saing.”

Syarikat itu berusaha untuk membantu perniagaan dalam semua saiz menggunakan teknologi generasi akan datang dengan cara yang terbaik, memperkasakan mereka untuk memperoleh peluang untuk inovasi, pertumbuhan dan pecutan dalam landskap perniagaan digital Malaysia.

Dengan kedudukan yang kukuh yang terbentuk di Eropah, Endava menghargai hubungan pelanggan mereka, mempercayai kepercayaan dan kebolehpercayaan sebagai tulang belakang mereka yang berjaya.

Firma itu menyampaikan penyelesaian hujung ke hujung, daripada strategi kepada penggunaan, dan hadir pada setiap langkah perjalanan pelanggan untuk mereka bentuk, membina dan menggunakan teknologi yang sesuai yang sesuai dengan keperluan perniagaan setiap pelanggan. Endava mempunyai pejabat jualan sedia ada di Singapura, Sydney, Melbourne dan Brisbane.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *